18 Mart 2009 Çarşamba

Diziler diziler... İnsanların üzerlerine giydikleri yeni elbiseler...

Tv de aynı anda farklı kanallarda yayınlanan diziler... Konuları, formatları, oyuncuları farklı olsa da ortak bir amaç var hepsinde... Bol reklam, bol reyting :)


Hani çıkar ilişkisi diycem bu duruma ama seyirci tarafında da bir çıkar olmalı. Arıyorum bulamıyorum. Güzel zaman geçirtiyor desem doğru olur mu? Kimi aldatılır, kimi aldatır, kimi psikolojik hasta, kimisi yalnız, bazıları çaresiz, bazıları gizli hesaplar peşinde, fitne fesat, komplo teorileri... En pozitif en "hadi aile dizisi izleyelim" türünden olanlar bile insanı paronayaya sürükleyecek cinsten. "Bunlar çok mutlu lay lay lom ne güzel" demeye kalmadan bir vaka vuku buluyor.
Cık cık cık ..... Hay Allah!!!
Yine moraller bozuldu :(

Sonra bir kanaldan başka kanala, bir diziden başka diziye... Hangisinde kendimizden, sevdiğimizden, hayatımızdan bir parça buluyorsak oraya. Elbise gibi... Yakışanı giyer kendimizi iyi hissederiz ya, bazen de sıkar bizi, dolabın en dip köşesine tıkarız...Biz kostüm değiştirmekle meşgulkeeeeeeen..
Bir bakmışız ki haftasonu gelmiş ve dizisiz geçen kış akşamlarında yapacak iş kalmamış :S

Bir bakmışız ki ben de dahil kadın-erkek, genç-yaşlı demeden hayatına müdahale ettiğimiz dizi ahalisi ister istemez bizim hayatımızdan biri olmuş...

Bihter' in, Mustafa' nın, Leyla' nın hayatını merak etmekten arkadaşlarımızı arayıp sormaz olmuşuz. Hobilerimizi terk etmişiz. Kitapsızlıktan kurduğumuz cümleler 3 kelime 1 nokta kalmış.
"Hiç vaktim yok."

İşte yeni arkadaşlarımız....
Buyrun sevgili arkadaşımın gönderdiği "Aşk-ı Memnu" dizisinin analizine bir bakın...
İçinden çıkılacak gibi değil :)

Vee özet...
Diziler diziler... İnsanların üzerlerine giydikleri yeni elbiseler..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Fitne fesat tag in hoşuma gitti arkadasım.Bende bazı anlamları-söyleyemediklerimi- tag lere saklıyorum. Kısacası sen beni anlıyorsun ben seni. Aşk-ı Memnu dizisini Bihter karakterinden dolayı izleyemiyorum.Yürüyüşü çok komik ayrıca giyim tarzını değiştirmeleri gerekiyor.En zayıf halka o bence...Diğer karakterlerin oyunculukları ise mükemmel.Dizi birbirine hasta olmatan başka birşey katmıyor.Bir ailede bu kadar çarpık ilişki olabilir.Aşk-ı memnu gömleğini üzerimizden atmalıyız.

Bir Rüya Gördüm dedi ki...

Kesinlikle atmalıyız:)

Peki bu akşam ne giyelim :)